Se perinteinen syntytarina


Korvakorut-blogi-fesiukdesigns-syntytarina

Nikkeliä ja korvakipuja

Tarina alkaa monen muun tavoin nuoresta tytöstä ja kaipuusta itseilmaisuun. Yksi itseilmaisun muoto olisi käyttää suuria ja näyttäviä korvakoruja. Monet ketjuliikkeet ovat näitä pullollaan, mutta mikä onkaan niiden laatu? Suurin osa ketjuliikkeiden korvakoruista ovat tehty halvoista ja kyseenalaisista materiaaleista. Korvakoruosissa on nikkeliä ja ties mitä muita metalleja. Ei ihmekään, että korvat punoittavat ja korvakorureikään sattuu.

Jalometallit apuun?

Perus ketjuliikkeistä löytyvät korvakorut eivät selkeästi olleet minulle sopivia, joten luonnollisesti seuraavaksi marssin kultasepänliikkeisiin laadukkaiden materiaalien perässä. Kultasepänliikkeissä materiaalit olivat huippuluokka ja korvani iloitsivat onnesta. Valitettavasti valikoima ei vastannut suurta ja rohkeaa identiteettiäni. Jos koru oli suuri ja näyttävä, oli usein myös hintalappu samanlainen. Eipä siis onnea täältäkään.

Helmiä ja rautalankaa

Mistään ei näyttänyt löytyvän minulle sopivia korvakoruja. Eipä siinä sitten mikään muu ollut avuksi, kuin alkaa itse tekemään niitä. Onneksi taustalla oli jos jonkinnäköistä käsityöintoilua ja taidetaustaa. Aluksi kokeilut kohdistuivat helmikorvakoruihin. Niistä tuli kivoja, ei tarpeeksi näyttäviä. Jätin asian hautumaan.

Fesiukdesigns-blogi-syntytarina

Ja polku löytyy

En edes muista miten, mutta jollain ilveellä käsiini osui polymeerimassapaketti. Kokeilin pimenevänä syysiltana mitä massasta saa aikaiseksi. Lopputulos oli ensimmäisten prototyyppien kohdalla tasoa ala-asteen kuvataideprojekti, mutta tapa, miten massasta saa tehtyä asioita, viehätti. Niinpä aloitin kovan harjoittelun ja pian huomasinkin viettäväni lukuisia iltoja ihmetellen miten korut muodostuvat käsityöni tuloksena. 

Kehtaa antaa muillekin kuin äidille

Pitkän harjoittelun tuloksena olen tässä. Koruja on syntynyt jos minkä mallisia ja muotoisia. Kun kädenjälkeä katsoo, ei sitä voi olla muuta kuin ylpeä itsestä ja mihin kova harjoittelu on johtanut. Unelmahan olisi, että saisin tehdä koruja paljon ja monelle. Että harrastuksesta muuttuisi oikea yritystoiminta. Että taidettani löytyisi vastaantulevan korvista.

 

Tsekkaa mitä uutta on tullut tehtyä ja nappaa omat korviisi